Gresskarsuppe til Halloween!!!

 

Gresskaret må kokes i 15 minutter, med en hånd-blender .
Veldig fint hvis du har jobbet hele dagen og har lite lyst til å stå ved kjøkkenbenken i flere timer.
Det som også er veldig fint er at denne oppskriften er fin og allsidig.
Du kan bruke fantasien og bytte ut krydder etter smak og behag. Jeg går for chili, kokosnøtt og koriander.
Da har du en frisk, søt og  samtidig litt krydret suppe, passer de fleste.


 


Du trenger bare 2 ting til denne oppskriften:

En panne
En håndblender, (jeg brukte dette.)


 


Ingredienser:

  • 400 gram gresskar i terninger
  • 400 ml vann
  • 200 ml kokosmelk
  • 1/2 chilipepper
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 håndfull fersk koriander
  • 1/2 ts malt spisskummen
  • 1/2 grønnsakbuljong
  •  1 dash med olje

 

 

Tilbereding:

1. Varm litt olje i en stor panne og stek hvitløken og hakkede løk.  

2. Tilsett deretter gresskaret, chilipepper som er kuttet i biter og spisskummen og rør litt.
    Tilsett vannet og halvparten av grønnsakbuljong, og la det koke i cirka 15 minutter til gresskaret er kokt. 
    Dette avhenger selvfølgelig på størrelsen av gresskarbitene dine , så husk å følg med under kokingen. 
    Kjenn på gresskaret med en kniv. Når den er myk, er den klar.

 3. Når gresskaret er kokt, tilsett kokosmelken og spisskummen .
    Til slutt bruker du man en håndmaskin og blender til alt er en purrée. 
    Smak deretter til med litt pepper til ønsket styrke.

4. Kan tynnes ut med litt vann/kokos om ønskelig eller serveres umiddelbart.
    Man  kan alltid tilføye litt ekstra kokosmelk og koriander.

Tips - Deilig med en sandwich eller baguett.
Bon apetitt !